Monday, May 11, 2009

Lapar lah..

Sejak kebelakangan ini, aku perasan yang aku semakin kuat makan. Rutin harian aku, aku memang tidak mengambil sebarang sarapan pagi. Pukul sepuluh setengah, aku akan turun ke cafetaria untuk makan tengah hari. Kalau turun lambat alamatnya makan nasi dengan kuah la.

Selalunya kalau tak ada kelas petang aku ambil kesempatan untuk tidur sekejap. Dalam pukul empat dah bangun mesti perut rasa lapar. Dalam pukul lima aku akan ambil kesempatan keluar cari goreng pisang panas depan maktab aku ni. Dah beli, balun sampai kenyang. Pukul 5.45 aku confirm akan puaskan nafsu bersukan aku sampai pukul 7. Waktu lepas bersukan macam ni; selalunya lepas mandi perut aku akan kembali lapar.

Di maktab aku ni, undang-undang malam dia, lepas isya’ baru boleh keluar. Jadi pukul 9.00 aku akan keluar pergi makan. Nasi semestinya jasi menu wajib aku. Tak kiralah nasi goreng-goreng atau nasi campur.

Aku kalau hal makan aku memang tak berkira sangat. Kawan-kawan ramai pelik dengan selera makan aku yang tidak padan dengan fizikal aku. Tinggi aku 172sm berat 55kg. Kalau nak kira body mass index (bmi) aku dalam kategori kurus.

Ah lantak lah, aku makan bila aku lapar, aku berhenti sebelum kenyang sangat. Bukan kacau engkau pun bukan?

“bang bagi nasi goreng biasa, telur dadar, sambal belacan. Air bagi sirap laici”

Aku dapat ilham tulis entri ni masa makan malam tadi. Sambil tulis entri ni aku sedang meratah roti gardenia toastem raisin oatmeal. Pergi cari di kedai berhampiran lepas tu cuba makan. Memang drug roti ni. Percaya tak aku boleh habiskan semua roti ni dalam masa tak sampai sehari?

11 comments:

dzulhakim baharom said...

kawan2 gua selalu jeles gua kuat makan tapi body mantain slim.

(sambil kunyah buah epal)

faqhrule said...

borhan:
epal apa barang..kunyah durian tengok

Shahrul Azry said...

makan sudah!

faqhrule said...

saruk:
gua memang kuat makan, dan gua tetap mantain slim..
bukan boroy macam lu dol

DIK AN said...

Saya sehat dan kuat!

a ` f i f a h said...

haha. hidup utk mkn, bukan mkn utk hidup.

sharamli said...

kurus = sekeping = papan = xterliur kal0 p0mpuan tgk..

muahaha

BudAk hijAu said...

sehari...?ok2.
ade yg leh dlm mase sejam je aku ingt!hehehehe..

faqhrule said...

paan:
kau minum milo banyak

fifa:
kalau tak mo makan boleh?

sha:
tak minat la tough guy! euwww

budak hijau:
u boleh makan sejam je?

ikmaLisme said...

klu kita lapar, jom makan kat fariz maju..

nak x??

sbb aku pon sll lapar gak nie..

lagi lapar bila tgk ko tgh lapar..

hahaha... :P

xsyazana said...

makan banyak takpa.
susah2 nanti masuk ja the biggest loser.
:))