Tuesday, May 19, 2009

Mari Berkenalan Dengan Che'gu



ini aku.

mohammad fakrullah bin abdul razak. sedap kan nama aku?

orang panggil aku fakrul, fach, fachrule, chegu, ujang, janxxx, angah, pako, pak lol, pakcik, lemon, jang-stin timberlake, aaron aziz, tak kurang jugak ada yang ada yang panggi aku just fu*k je. tiada masalah panggil apa saja yang engkau orang mahu. kalau kena cepuk mulut jangan tanya kenapa okey?

menggemari prosa bahasa kreatif. tidak terlalu gemar membaca. suka melihat, menilai, membuat generalisasi awal dan bertanya. tidak menggemari mengira nombor-nombor yang kompleks. menyukai sesuatu berkaitan sejarah.

sedang belajar di sebuah institusi pendidikan guru di Selangor. setahun setangah lagi bakal bergelar cikgu insyaallah. belajar kajian social. tidak mahu menjadi socialist atau komunis seperti karl max. bukan sosiologis ataupun antropologis. juga bukan anarchist tapi moralis.

sedang merancang ingin mendirikan rumah tangga dengan cik Way Pei Mo selepas tamat berkursus praperkahwinan seminggu sudah. masih dalam perbincangan kata putus.

tapi realitinya sedang tertekan dengan situasi peperiksaan. untuk melegakan tekanan peperiksaan yang semakin menghimpit hidup seorang bakal guru seperti seorang chegu ini. chegu ingin menempiaskan tekanan ini dalam bentuk entri yang merepek. jangan banyak soal. aku malas belajar tapi aku rajin tulis entri dalam blog. apahal? nak kena cepuk?

27 comments:

nurul said...

huuu...
biase r bro...
ak pun mls belajar...
mmg kaki ngarut je dlm blog..

Shahrul Azry said...

hye salam perkenalan ;)
nnt khwin jemput gua :P

faqhrule said...

nurul:
hye awk ni nurul ape?

saruk:
konfirm sebeb lu silat nanti ok?

sharamli said...

kal0 fakrul cmne nk seb0t?
kal0 fachrule cmne lak?

fuck rule kah?

memang xde ciri2 suami pilihan la kal0 cmni..asal suka sejarah plk...ala...sedei la cmni...

muahahaha

faqhrule said...

sha:
fakrul tu senang baca biasa je..
fachrule tu bila sampai CH tu bunyi ha dia mcm menggelegak di tekak..
alah sebut jela bukan susah pon.
sebab nak jadik cikgu ajar sejarah la sha uiiii...

sharamli said...

mengelegak mcm letak air panas?

DIK AN said...

Way Pei Mo? Scandal baru?

Mieaa said...

kawin taun2 depan, waktu org tgh free.
jgn mengada kawin waktu org tgh sibuk paham?
*eh tiba2*

err, panggil pakcik keding x masuk senarai lak?
wahahahaha~

faqhrule said...

sha;
menggelegak macam sebut huruf 'kho' la!

paan:
gua layan Way Pei Mo skang dude!

mia:
ye jempot punye!
pakcik suda!

Shahrul Azry said...

gua 2-step dan circle pit sudah!
silat lupakn sudah ;)

faqhrule said...

saruk:
two step dgn kun-fu dance tak bleh doh

BudAk hijAu said...

hahahahah...
seamat hari guru! :P

faqhrule said...

budak hijau:
selamat hari bakal guru patutnya

i_m diba said...

bese la tu..exm2 ni pnin2 ckit
mrepek2 pn..best gk bce entri ni..hehe

faqhrule said...

diba:
haha ni la jadinya kalau berada di bawah tekanan

khucaie said...

hai!!saya kuchaie..

faqhrule said...

kucahi nama penuh kau ape

wsk 4104 said...

ap nk komen ney..busan ar..bilik ni la pneman setia ak..nape la blk ak ja0h..hukhuk...ah biar ja0h..dkt dhati..

xm oh xm..nape ek jd mls nk blaja?

Selamatlah Malaysia jaya
Negaraku yang kucintai
Seumurnya maha perkasa
Kedaulatan ibu pertiwi
Malaysiaku maha berjaya
Negaraku indah murni
Selamatlah Malaysia raya
Negaraku ibu pertiwi

ni lgu pebret bile a buhsan..
che'gu patriotik..ngeeee...

faqhrule said...

kak mas dah kenapa ni?
jadi patriotist ke?

buttercup said...

hi saya chegu shida, aka buttercup. hahaha.. sabar aje bila time exam nih, masa tu tak sabar je nak habes blaja. tp bila dah masuk skolah rs cam nak je jadi pelajar balik. pelik, but itu pengalaman saya.

ikmaLisme said...

selamat berpraktikum ye chegu FU*Krule... :D

hahaha

faqhrule said...

ye ikmalisme selamat berpraktikum juga..
lain kali bagi salam dulu haram!

ikmaLisme said...

assalamualaikum..

kita di mana ya skrg?? haha..

qishie said...

cikgu..

kawen la bulan july nanti..
saya cuti tem tu cekgu..
nak dtg majlis kawen cikgu!

huhuhu

Huzaifa Zahri said...

yes nasi minyak !
:)

fafausultan said...

wek...cik way pei mo xmau kawen pun ngan munchet...(5 thn g okie)

a ` f i f a h said...

sila simpan alamat fifa chegu !
anta kad kawen.
;)