Tuesday, May 26, 2009

Satu Lagi Peperiksaan Dunia Telah Habis


ni gambar pancing. tiada kena mengena dengan entri.

Orang yang sedang menghadapi mode peperiksaan ni emosinya mudah terganggu; umpama makcik sedang monopos; tekanan dengan pelbagai tajuk atau silibus yang perlu dibaca untuk peperiksaan. Pesan aku jangan jadikan peperiksaan ni sebagai alasan engkau tertekan. Engkau yang sengaja biarkan diri engkau berada di bawah tekanan. Jangan disebabkan tertekan engkau nak tempelak orang lain. Emosi tak stabil nak marah-marah pulak. Nak kena cepuk?


Sebenarnya aku tak berapa focus untuk peperiksaan ini. Tak tahu mengapa semenjak tamat kursus praperkahwinan baru-baru ini, aku asyik sangat ingin berkahwin.

Lantaklah yang penting seksa peperiksaan sudah habis. Aku redha dengan apa jugak keputusan yang bakal aku terima. Banyak mana kita usaha banyak tu juga yang kita kan dapat. Yang penting aku sangat puas hati lepas peperiksaan tadi rasa macam nak menyanyi lagu Datuk Ahmad Jais feat Kartina Dahari lagu bertajuk: Budi Setahun Segunung Intan. Carilah dan cuba dengar memang sedap sangat lagu ni, lagi sedap dari Bring Me The Horizon. Owh lupa engkau mana suka lagu sebegini bukan? Tak pernah ambil tahu pun. Lantak engkaulah.

18 comments:

sharamli said...

j0m la kawen..dah abeh exam kn..dh lma tunggu ni..

pengantin p0mpuan xyah kusus kn?

faqhrule said...

sha:
hahaha tak payah kursus kahwin? biar betul

sharamli said...

kena jgk ke?
mls kawen la kal0 kena p kusus..

faqhrule said...

sha:
kalo tak pi kursus susah la nak kahwin camtu. kat kursus tu dia ajar camne nk kawen la ;P

faqhrule said...
This comment has been removed by the author.
sharamli said...

kecik2 dulu dh slalu main kawen2..
xcuk0p membantu?

faqhrule said...

sha:
kawen time kecik-kecik tak sama dgn kawen dah besar ni tau

sharamli said...

0rg ckp kawen ni skali seum0 idup..
menyesal bt0l kawen waktu kecik2 dul0..skg da besar xleh kawen
*hentak kepala lutut kt tilam*

sharamli said...

j0m la kawen lari

faqhrule said...

sha:
hahaha sape suruh kawen masa kecik2 dulu. selamat i tak main kawen2. i main mak-mak je hahaha

qishie said...

gambar stok letak kaler air.

dem!

kawen suda..
sangap tol la lu ni.

faqhrule said...

qish:
tu darah betul la..
air mata darah je tipu..
mana ada sangap lo!

khucaie said...

jom kawen ngn gua!

cactus biru said...

haiyak, cigu da terdesak sgt ke nak kwen ni? x maw tunggu cactus dlu ke? lmbt lg nk abes exam ni

DIK AN said...

Gambar emo abis!

Shahrul Azry said...

apsal tak bogel2 ja?? :P

faqhrule said...

kucaie:
gua straight orientation la

cactus:
mana ada terdesak la. cactus kena la reveal cactus yg sebenar

saruk:
gua bogel time baby dulu je

dick an:
bukan skarang trend emo ke?

qishie said...

weh

kawen nnt tem bulan 7 la.
kawen tu area selangor la

boleh aku dtg..
kakaka