Wednesday, May 27, 2009

MALAM YANG SERAM...

mata dan badan aku sangat letih sangat. mungkin sebab dari pagi sampai petang semalam aku marathon dengan Miss Way Pei Mo ke petrosains KLCC. jarang dibuat orang-orang dewasa untuk pergi ke tempat ilmiah sebegini. kalau ada pun, mereka-meraka yang mengikuti rombongan sekolah ke petrosains ini. sangat ilmiah pertemuan dengan cik Way Pei Mo semalam.

pulang. selesai semua kewajipan di bilik, aku ambil keputusan untuk tidur, letih sangat gamaknya. lena sungguh tidur hingga aku terlupa mimpi apa malam tadi. tiba-tiba aku dikejutkan dengan bunyian bising 94 Hour-As I Lay Dying. bangun. tutup kebisingan itu dan terus meluru keluar dengan keadaan separuh sedar.

gagahkan juga mata yang letih untuk terus bertahan. kerdipan mata yang laju membuatkan aku terkebil-kebil. degupan jantung bagai disentap 10 minit pertama. darah macam hilang turun ke kaki semuanya! pucat! tiada sebarang kata yang terpacul keluar. ngeri, sungguh negeri! goyah sungguh! pada aku mereka mungkin seperti hero filem tamil seperti cerita Geli Mat itu. pada babak awal akan teruk kena belasah, dan akan jadi kuat belasah orang-orang jahat sampai lembik di hujung cerita.

mengharapkan ada pertolongan dari ayah, abang atau saudara seperti Ultraman Taro yang teruk dibantai oleh kumpulan raksasa jahat, namum nyata dan realitinya tiada. sesekali mata terlena dek kerana letih tidak hilang. diluar hujan turun membuatkan suasana begitu dingin. ada hilai tawa yang seperti mahu memnyeramkan perasaan, namun dek pelindung yang ada aku dapat menepis semua itu.

hujung cerita, aku tak mampu lagi bertahan mata semakin berat. ada juga sedikit harapan tanggap aku. namun ternyata memang tiada peluang lagi. hentakan kepala jin pendek itu meranapkan semuanya. aku geram bercampur hangat. jangan ada mana-mana jin yang cuba menganjing pasti akan aku cepuk mulut mereka.




































DEMMIT MANCHESTER BERSATU KALAH!!!!

*aku tak tunggu sampai habis, basuh kaki dan baca doa tidur. hujan-hujan ni memang sedap tidur. hati panas namun mimpi indah malam tadi

20 comments:

sharamli said...

frust sampai mimpi basah?

sue said...

wah pakcik ni....ingatkan mende la yg seram sgt ni td.huk3

faqhrule said...

sha:
ishh mana ada la..
tau tau je ea

faqhrule said...

sue:
haha seram ape man u kalah

qishie said...

rasa mau lempang je muka cikgu ni

faqhrule said...

qish:
eh apahal nak lempang?
tak dapat terima kekalahan la tu

qishie said...

saja..


hobi.

Lionel Azry said...

amcam power tak team gua? :P

DIK AN said...

Laa...MU ke? Tak geng ah. Hahaha!

faqhrule said...

qish:
nak lempang u balik bleh?

saruk:
best badol

paan:
man utd ass hell!

Lionel Azry said...

asshel atau asshole??
gua pening :P

faqhrule said...

saruk:
assasination

zanarkist said...
This comment has been removed by the author.
zanarkist said...

barca memang hebat
takleh wat apa la
haha :))

faqhrule said...

zana:
barca hebat?
silap la.
man u jual game malam tu

qishie said...

betul cikgu.

saya setuju.

haha

ikmaLisme said...

Selamat Bercuti ye..

cuti ni layan game England..

gua fanatik England n MU..

lu plak lunatik ek.. kakaka

sue said...

go barca!!!

dzulhakim baharom said...

aku dah agak dah entri ni pasal man u

demmit sungguh si penyokong2 barca yang sebenarnya bukan penyokong sejati mereka.

tapi sebenarnya penyokong2 team lain yang tak puas hati man u dapat main final.

macam hape je perangai

Rajuna said...

kenapa deportivo tak pernah menjuarai liga.

ini ini ini...perlu dibawa ke tengah