Saturday, August 22, 2009

ENTRI KHAS UNTUK MURID-MURID CHEGU


Mungkin agak lewat tulis pasal entri ini. Mungkin kebanyakan bloggers mesti tulis entri puasa. Tapi aku bukan nak tulis pasal puasa, tapi tulis entri pasal hari terakhir berpraktikum di SK SAUJANA IMPIAN 2, Kajang.

Setelah genap dua bulan aku berpraktikum di SKSI 2, jadi hari jumaat lepas merupakan hari terakhir aku mengajar disana, lepas ini kembali berkuliah di institusi pendidikan guru di bangi. Sesungguhnya aku paling terasa dengan praktikal kali ini, sedih sangat. Dekat perhimpuanan pagi tu, geng-geng praktikum lelaki diberikan peluang untuk bernasyid. NASYID okey! Jangan ingat gua tak boleh NASYIDcore? Lagu pulak memang tangkap sedih lirik dia. Aku paling tak sampai hati tengok budak menagis bila tengah nasyid tu. Memang syahdu la.

Jadi, lepas tu memang sesi besedih-sedihan berterusan hingga ke tengah hari. Macam-macam la hadiah yang aku dapat . kad ucapan, surat, minyak wangi, teddy bear, lampu, jam loceng, lilin aroma terapi, collector series punya stuff dan banyak lagi. Tapai paling aku terharu ada satu hadiah yang budak-budak bagi. Yang bagi ni pulak budak-budak yang baca blog aku. Diorang bagi kucing. Memang aku sangat terharu waktu ni. Diaorang cakap “cikgu jangan sedih lagi tau, ni kami gantikan kucing cikgu yang mati tu.”


Okey di kesempatan ini aku nak buat satu pengumuman khas:

cikgu nak ucapkan ribuan terima kasih khas buat murid-murid SKSI 2 terutamanya tahun 5 Adil, 5 Bestari, 5 Cemerlang, 5 Dedikasi, 4 Adil, 4 Cemerlang. Maafkan salah silap cikgu sepanjang dua bulan cikgu mengajar kamu semua. Pada yang cikgu marah, cubit, starlight pipi dan yang kena balun tu, cikgu mohon maaf sangat, itu semua cikgu buat sebab cikgu sayang kamu semua. Halalkan masa yang cikgu terlewat masuk kelas. Dan doakan cikgu. Cikgu sayang kamu semua. Selamat berpuasa juga. Chegu kat kapung seminggu ni, nanti2 cikgu update blog lagi okey.

17 comments:

kc kassim said...

sedih gile.
tp besh dpt kucing tuh.
i nak leh?
huhu

sharamli said...

alahai..
sy p0n syg cekgu jgk..
nak adiah tu jgk b0leh?

qishie said...

kalau saya bagi hanjen chegu nak tak?


maimunah
kelas:5 bersungguh-sungguh

Ameera (5 Adil) said...

memang sedih :(
best ah cekgu dpt banyak adiah
bagi saye jelah smuatu...:D

dobot said...

gile laa, so sweet student bg kucing!
;)

maryam & izzah emran said...

tak pe cikgu tangkap gambar tak ajak kitaorang...kita orang susah payah angkut kuncing tu..

Da' daffodil D said...

bestnye dapat kucing. ohoh. mesti dorg rindu ngn ko pasni. hihi

Khaleeqa; said...

Comelnyaaaaa dpt hadiah kucing drpd murid? See, kalo cikgu ikhlas mengajar, murid2 akan terima dgn baik dan syg cikgu mcm syg ibu bapa. Akan hormat cikgu mcm hormat ibu bapa.

Tak sbr nk tunggu abg saya praktikal. Dia pun on the way nk jd ckgu. Degree dlm pendidikan fizik. AHa ;D Anyways, salam ramdhan dan good luck in your studies!

Azri Rotten said...

pergh. dgn masuk lmbt, balun budak, pas2 dpt kucing lagi? punk rock! hahaha

Lionel Azry said...

cikgu ni garang la..
auww~:P

Rajuna said...

gua jenis cepat sayu.
itu hari time gua nak bla gua tak cakap pun kat anak murid gua. gua pakai bla je tak ada lah salam2 arab ni. ada yang tanya gua adakah perlu membawa kertas lukisan esok, sedangkan esoknya gua dah tak ngajar.


kah kah kah kah!nasip la. siapa suruh pihak pengurusan layan gua macam sampah.

Syazwina said...

cekgu.. jgn tulis bende2 sedih..saye nangis kang..Syazwina: 5 Adil

khucaie said...

i bet you are the best teacher that they ever had. well done!!

diba said...

bnyk nye dpt hadiah..huhuhu
bgus nyr student die bace blog..hee

EiYa sUmAiYaH said...

waahhh..
terharunye mcm tu..
bezz la dapat bnyak hadiah..
x sabar mau prktikum jgk..

Jimbo said...

cikgu, mak saya nak jumpa cekgu.. sebab saya bagitau mak saya cekgu ada pegang bontot saya aritu...

Primadona69 said...

So Sweet this blog!!!
:)