Tuesday, November 17, 2009

DIRANTAI DIGELANGI RINDU

MOHAMMAD FAKRULLAH BIN ABDUL RAZAK
PISMP 6.03 PENGAJIAN SOSIAL,
IPG KAMPUS PENDIDIKAN ISLAM,
SELANGOR DARUL EHSAN. 16 NOVEMBER 2009
______________________________________________________________________________

UNIT DISLIPLIN DAN REKOD
JABATAN HAL EHWAL PELAJAR,
IPG KAMPUS PENDIDIKAN ISLAM,
SELANGOR DARUL EHSAN.

Tuan,

SURAT TUNJUK SEBAB MELETAKKAN KENDERAAN DI TEMPAT YANG SALAH.

Sukacita dimaklumkan bahawa perkara tersebut dirujuk dan dimaklumkan kepada tuan.

2. Saya adalah pemilik motosikal jenis HONDA WAVE 125, nombor pendaftaran NBW4573, warna HIJAU yang telah dirantai di kawasan letak motosikal Kolej Kediaman Ibnu Khaldun, jam 11.35 malam pada JUMAAT, 14 NOVEMBER 2009. Ini adalah disebabkan kecuaian saya menyusun motosikal di tempat yang sepatutnya.

3. Sehubungan dengan itu saya memohon maaf diatas kesalahan yang telah saya lakukan. Dengan penuh keinsafan, saya mengaku bersalah melakukan kesalahan tersebut dan berikrar untuk tidak mengulangi kesalahan tersebut.

4. Saya juga merayu agar pihak tuan dapat melepaskan kenderaan saya dari dirantai. Saya memohon budi bicara pihak tuan mempertimbangkan rayuan ini.

Sekian, terima kasih.




Yang benar,



……………………………………………………….
MOHAMMAD FAKRULLAH BIN ABDUL RAZAK
PISMP 6.03 PENGAJIAN SOSIAL,
IPG KAMPUS PENDIDIKAN ISLAM,
SELANGOR DARUL EHSAN.



*bagaimana rasa bila kekasih kamu dirantai?

***
PICTURE UPDATE

20 comments:

Paan said...

Hahahahahahahahahahaha!

dobot said...

Hoho.
Sila patuhi undangundang ok lain kali.
:D

faqhrule said...

paan:
gelak la puas-puas

fifa:
alah bukan selalu pun

kc qasedah said...

ala sian gila :)
HAHA.LOL.

Rajuna said...

gua penah kene.
tapi dpt diskaun.
lepas gua lebong yang mak bapak gua mengundi BN. HAHAHA

faqhrule said...

kc:
patah kaki kekasih kena rantai

juna:
yang ni tak dapat nak kompromi la

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!!

tak boleh blah ni~

bibie_boodyn said...

hkahkahkahkhahahakkahkhahahahka....sesuai!!dirantai digelangi rindu...huhuhu....bile nk bawak i rempit2 serting?/ha??

faqhrule said...

zara:
memang tak boleh blah, kena rantai nak blah macam mana kan?

bibie:
i bukan mat rempit okey

yoro okino said...

hahahaha
padam mukeee
=P

F. Hanim M. said...
This comment has been removed by the author.
F. Hanim M. said...

hahaha.rilek la...bkn slalu...ai pun dh penah kena & slalu kena ugut nk kena rantai.

si oren ai mmg dlm 'wanted list'.

bkn slalu ko kena tulis surat camtu.

faqhrule said...

yoro:
yeah padan muka sendiri kan?

k.anim:
wanted lsit pun, tak kena rantai, ni ketua blok punya motor kena rantai! tak ada dalam wanted list pulak tu

p3perak said...

Salam...

budak bru kt cni..
ok la tu, kena rantai je..
kami kt kmpus, siap kena byr saman lg..
pokai gk klu hujung2 sem...
dh jnji nk insaf tu, bgus la..
hahaha..

salam ziarah..

qishie said...

jalan kaki je la cegu ni..
haih~jimat duit minyak.

faqhrule said...

p3perak:
kat sini belum ada budaya saman lagi
paling kurang seminggu dirantai!

qish:
ye jalan kaki nak balik kampung 180km?

Azri Rotten said...

fuck authority! hahaha!

faqhrule said...

azri:
hahaha autority ass fakk

Mohamad Nazrin iBn AbduLLah said...

hahahaha...
pdn muke....
lalala.....

Kucai said...

assalmualaikum en. faqhrule,

saya seorang pelajar IPTA di selatan tanahair. moto saya selalu kena saman. saya tak mampu bayar saman. pak gad cakap kalau nak saman murah tulis la surat rayuan. jadi, saya bercadang untuk menjadikan surat anda sebagai format surat rayuan saya.

sehubungan dengan itu saya juga berharap agar encik dapat tulis banyak lagi surat rayuan supaya saya boleh copy, paste dan modified mana2 yang patut.. hahahaha.

sekian.