Monday, January 4, 2010

SAYANG SI KHATEEP












tiba-tiba aku rasa rindu dekat dia ni. cuti lepas, aku yang selalu mandikan dan bersihkan dia. beri makan ikan rebus pun aku jugak, tidur pun aku bawak sama. nama dia KHATEEP. sebab yang kutip dia kamil. adik aku. kamil yang kutip jadi KHATEEP la nama dia family aku bagi. aku dengan kamil siap dah bawa dia ni pergi klinik untuk dapatkan vitamin dan ubat apa yang patut. dari kurus kering dengan sakitnya, sekarang dah gumuk, montel dan kuat tido. pantang belai sikit, mesti lelap!

satu famili suka dengan khateep ni, dari abah, mak,kak long, syikin, kamil sampai putri semua tak ada masalah dengan dia ni. tambah pula sekarang tengah nakal, semua nak panjat, semua dia nak geledah. bila bosan suka gigit tangan orang. bila lapar ke nak buang air ke, pandai dia mengiau-ngiau dekat kita ni.

bila sunyi-sunyi macam sekarang ni, aku rindu sangat dia ni, rindu manja dia, rindu bau syampu bila sudah mandi, rindu bagi vitamin lepas dia makan. rindu nak bawak dia tidur sama. apalah yang dia buat kat rumah sekarang ni agaknya? dia ni lah banyak teman bila aku ada masalah dulu, bila aku sunyi dia nilah jadi teman. huh rasa nak nangis pulak.

angah rindu kat khateep la. huhuhu

12 comments:

ฉัน เป็น บ่าว ของ อั ล ล อ said...

alolololo comelnyer

Kasut Pink said...

khateep da besor jd kucen yg baik naa..

chekgu alan a.k.a mohd azlan bin saheimi said...

ni kucing baru ke?yg lame mane?

faqhrule said...

ateng:
gua sayang kucing gua, biarpun dia keluar bilik bila gua pasang techgrind

pink:
dia memang baik pun

alan:
yang lama nama chuie, ada tapi dah pandai kuar malam, dah bujang

sharamli said...

gamb0 last tu cekgu snap sendiri ke?
asal mcm nak senyum..
c0ntr0l mach0?

CharMiea said...

alohh.
comelnyaaaaaa kucing!

*sambil buat muka menyampah sebab nampak gambar last*

qishie said...

aku pun nak bela kucing!

pastu nak main guna kaki.
hihihi

Shahrul Azry said...

buat muka comel?macam cilake..kah3

dobot said...

euwww? ghambar last tk kick langsung!

faqhrule said...

sha:
ni si kamil yang snap la

miea:
eleh jeles tak ada kucing macam ni

qish:
kau pun jenis takut kucing jugak ea?

saruk:
kira okey la tak secilake ko

fifa:
nak kena kick? boleh meh sini

Ery Farieha said...

miaww2~
waaa rindu my miaw. mau pulang!
hohoho.

Rajuna said...

aku ada sekor kucing kaler macam khateep. tapi dia besar sikit. dulu dia vegetarian. suka makan buah kelapa sawit. tapi sekarang suka makan binatang pulak. mungkin ini pengaruh rakan sebaya :(