Sunday, July 11, 2010

BENEATH of APOCALYPSE - DEATH/ GORE/ METAL



kami bercita-cita untuk menjadi sebuah band metal yang mempunyai legasi tersendiri. metal abang-abang bukan metal adik-adik trendy sekarang. tengok muka dah tau main metal jenis gore punya. bukan metal-metal cinta. atau metal suara kontrol maco. ini metal growl dari mula sampai habis ada dua tiga part pig squeal.

aku dah tempah talipinggang peluru dekat kedai welding azmy. dia design baik punya siap offer pedang besi custom. baru macam satyricon ke macam otep ke macam amon amarth ke behemoth ke. kata metal kan?

corpse paint? aku rasa tak perlu. sebab tengok muka sekor-sekor mesti orang dah gerun. terutama mamat baju merah. memang corpse habis! kitorang bukan metal trend hitam putih. kitorang metal warna warni, cuba lari dari trend sekarang.

lagu masih dalam pemilihan. bila semua dah on, kitorang akan mula masuk studio untuk merakam. material pertama ni mungkin sedikit saja rilis dekat malaysia. kitorang nak keluarkan limited copy. tak ada cd tak ada keset. tak main. kitorang buat 7'' LP. piring hitam! tak ada turn table nasib ko lah!

***
hakikatnya; semua itu angan-angan. realitinya 5 orang tu semua sekarang dekat sekolah masing-masing. bakal guru sebenar menjelang tahun depan setelah 5 tahun belajar di institut pendidikan guru. mereka tengah kering idea nak buat projek apa untuk sekolah sempena program internship selama sebulan. gila ke hapa sebulan nak buat projek besar-besar kat sekolah?

p/s: mamat yang tengah tu saja dengar metal, yang lain tak boleh masuk langsung muzik bising. dorang akan cakap camni bila mamat tengah tu pasang lagu bisng ;
"nahaaramm sungguh haihhh...padiaaa lagu rosak akhlak ni!"

7 comments:

kc nur qasedah said...

tu dia aih. lagu-lagu camnie la baguih !

chekgu alan said...

cek xda la mnt sgt lyn metal
tp sbb rumate cek slalu psg lagu metal,cek dengaq la jugak..
tp klo time nk tido pn pasang lagu metal, bahaya...
hahaaha

faqhrule said...

KC:
tu la pasai..

alan:
hahaha ajar mamat dengar nasiyd lan

sharamli said...

yang baju merah nampak garang

qishie said...

yang baju merah tu betul2 menakutkan!huhu

ainko said...

okla tuh..nati jadi cekgu pon bleh wat band gak..hehe..kat skola akak ade 'the teacher's band' tp bukan genre metal la..hehe

faqhrule said...

maksu: baju merah macam 'geng2' maksu je

qish:
yeap kitorang panggil dia kamal pashtun

kak ain:
hehehe main instrumen pun kami tak pandai