Saturday, November 29, 2008

Saya di tag?

Saya di tag? Ini tag pertama yang saya terima semenjak berjinak-jinak denga dunia blog ini. soalannya bahasa inggeris, tapi saya rasa selasesa menjawabnya dalam bahasa Melayu yang mudah. Kondisi tatabahasa bahasa inggeris yang agak terabur membuatkan saya lebis selesa menjawab dalam bahasa melayu sahaja. Tag ini dijawab setelah saya selesai menyeselasaikan kewajipan saya pada pukul 8.45 malam. Nah; ini jawapan saya.

1. The last person to tag you was ?

Mia maisara


2. Your relationship with him/her ?
Best friend. Tak pernah jumpa pun. Kenal melalui myspace dan jadi kawan baik! Tapi dia tulis saya scandal dia dalam blognya! Hehe dan ada orang cemburu dengan status itu! Percayalah tak pernah ada pun ungkapan cinta yang serius antara kami..kan mia kan?

3. Your 5 impressions towards him/her ?
1. Dari gambar dia dalam myspace tu, dia comel dan chubby..hehehe
2. Pandai menasihat
3. Pendengar yang baik
4. Suka buat orang ketawa
5. Tak banyak cakap tapi snagat mesra bila dah kenal dengan dia

4. The most memorable thing that he/she has ever done for you ?
Memberi nasihat untuk terus hidup dan bangun dari kekecewaan / frustasi yang agak teruk

5. The most memorable words that he/she has said to you ?
“tak ada apa lah.” Bila kita suruh dia explain semula apa yang dia cakap

6. If he/she becomes your lover, you will...
Hehehe..dia nak ke? Let say if la, akan cuba buat dia gembira lebih dari ex-bf dia dulu

7. If he/she becomes your enemy, you will...
Macam mana dia boleh jadi musuh, sedangkan dia selalu menyokong di belakang saya sewaktu saya mahu rebah?

8. If he/she becomes your lover, he/she has to improve on....
Hmm… yeah, kena banyak cakap! Hehehe

9. If he/she becomes your enemy, the reason is...
Dia kawan dengan bekas kekasih saya!

10. The most desirable things to do for him/her are..
I want to meet her someday. I hope it will come true!

11. Overall impression towards him/her is..
Seorang yang amat memahami orang lain.

12. How do you think the people around you will feel about you ?
Entah. Saya tidak peduli dengan apa yang mereka rasa terhadap saya. Saya lakukan apa yang saya rasa betul, hormat orang disekeliling saya dan tidak mengganggu hak mereka.

13. Who is your ideal ?
myself

14. What do you hate about yourself ?
Boros. Ya saya sangat boros dalam menguruskan kewangan sendiri!


15. For the people who care for you and like you, say something about them
terima kasih kerana masih menyayangi/suka diri saya. Ada ke? Saya rasa miss jawa musham denyut paling ‘care’ pada saya. Selepas tu baru mia. Hehehe. Saya juga menyayangi orang yang masih mempercayai kasih sayang dalam kehidupan yang semakin hari terhakis moral kemanusiaannya.


16. 5 people to tag answer;
siapa-siapa boleh buat.. Yang penting jangan terasa dipaksa dalam membuat sesuatu! Cadangan personel untuk jawab tag ini:

1. Rafi
2. Maryam
3. Hawa
4. Suzanna nor azmi
5. Timmy cacat


4 comments:

Shahrul Azry said...
This comment has been removed by the author.
Shahrul Azry said...

haha~
bnyak yg aku baru taw psal ko!
go go thrasher! :)

Mieaa said...

hahaha
terharu jee
speachless~~

suzenisme87 said...

huhu.. cmne nk jwb tu...
kne copy-delete mane patut-jwb ke?