Tuesday, August 11, 2009

Minggu-Minggu Akhir

dah dekat dua bulan aku dekat sekolah saujana impian ni. dan dekat nak habis jugak praktikal mengajar untuk fasa 2 ni. ada lagi satu fasa sem depan. 3 bulan! cet..

macam biasa dah nak habis praktikum ni aku bagi la no telefon, email, facebook, myspace,ym apa jugak laman sosial yang aku ada untuk terus berkominikasi dengan anak-anak murid yang advance-advance belaka ni.

semalam ada budak tanya aku,

"cikgu farok ni punk ke?" aku tercengang!
"ha?? ishh pandai-pandai je awak ni, bukanlah!" aku menepis tohmahan liar murid-murid.
"alahh saya tahu cikgu farok nipandai main gitar, selalu jamming kan?"dia tanya lagi
"ishh mana lah saya tahu main isntrumen" aku jawab.
"cikgu farok ni penyanyi ea? kenapa lagu dalam page cikgu farok lagu jerit-jerit je?"tanya lagi
"tak lah, yang awak tengok tu tipu helah internet saja"
budak tu terus pergi sambil jerit.
"elehhh cikgu farokk tipuuu, kitorang dah tengok blog cikgu farokk, bwekkk!" jelir lidah dekat aku pula.

aku kerut dahi. apahal budak-budak ni. rasa macam menyesal je bagi email, facebook, myspace,ym apa jugak laman sosial aku pada mereka-mereka yang belum mengerti ni. haih macam-macam!

ha lagi satu, ntah bila pulak aku jadi CIKGU FAROK? gua fakrul bukan farok!

24 comments:

qishie said...

cekgu faruk!
budak2 tu ada blog jugak ke?
nanti boleh dorg follow blog cekgu.
:p

qishie said...
This comment has been removed by the author.
faqhrule said...

qish:
ntahlah ade ke tak tak taw lah

Lionel Azry said...

lain kali bagi email gua je.tetapi khas untuk murid perempuan :P

ZARA 札拉 said...

hahaha~

aduyai~

aku memang simpan, nyorok fakta diri aku..tapi dulu time LM, aku sudah terbagi budak aku nyer Friendster. Skang ni aku tak berapa nak main Friendster, aku guna FB. Bila student aku add, aku ignore. hahahaha~

faqhrule said...

saruk:
ni yang tanya budak pompuan la ni

zara:
hahaha kalau tak bagi kan sebok je tanya. selagi tak bagi asyik tanya bila nak bagi, tapi bila dah bagi camni lak jadinya

dobot said...

haha, rahsiaa dah ter-sebarr.
;P

sharamli said...

far0ck ke cra dy sebut?

Ameera said...

cekgu...jangan la pindah...bru tengah beginning cekgu nk pindah...x best la cmtu cikgu

Ameera (5 Adil) said...

cekgu...jangan la pindah...bru tengah beginning cekgu nk pindah...x best la cmtu cikgu

faqhrule said...

fifa:
hahaha kantoiiii

sha:
farouk gagak hitamnpon bleh

ameera:
mira bukak blogspot cikgu? bukan pindah la mira, cikgu balik kampus je

ZARA 札拉 said...

Pergh~

Anak muridmu sudah merayu Cikgu~

^_^

Seb baek students ku tak tau blog ku~ kalau tak, aku pitam 5 juta kali~ hahaha~ Nak kuar ke bandar pun sekarang, harus hari sekolah, kalau tak, aku kalah artis.

aku percaya kamu juga begitu~
hehehe~

faqhrule said...

zara:
by the way, ameera ni cumel hehehe

Azri Rotten said...

don't worry cik ameera. "cekgu faruk" ni artis. bleh ar dtg show "cekgu faruk" nnt. name band "cekgu faruk" bunkface.

Ameera (5 Adil) said...

tpi still, cekgu jangan tinggalkan kitorg...

qishie said...

hahaha..
ameera nanti jangan lupa mintak tanda tangan cikgu faruk..
cikgu faruk ni artis terkenal!
haha

faqhrule said...

azri:
hahaha bunkface? semua lagu hits bunkface budak2 skolah ni hafal

ameera:
tak pe, ameera leh je singgah blog cikgu, leave comments kan?

qish:
cikgu fakrul la bukan FARUK

Ameera (5 Adil) said...

cekgu buatla lagu baru

Ameera (5 Adil) said...

cekgu, sebenarnye sape tanye cekgu yg semua ni?

Paan Tanpa Adik said...

Tu la...for some reasons, lu jgn bagi benda2 private gitu beb. Silap gaya, lain jadinya beb. Buatnya anak murid lu ada bapak kerja dengan ISA ke hape, tak naya?

faqhrule said...

ameera:
follow blog cekgu taw

paan:
tapi aku still xbrapa subversive dengan terang terangan

Pije. said...

comel la student u tuu.
cekgu farok?
hahaha
;)

Syazwina said...

cekgu..lps abis sem nnt.. jgn lupe tulis kat blog.. bleh la kiorang sume bace..

ohmiena said...

hahhaaa.. klaka murid merayu kt cikgu dlm blog.. mesti ko ni cikgu yg kuat b'cerite sbb tu budak2 suke.. dulu mase ak skola rendah, ak suke kt semua cikgu lelaki yg suke b'cerita.. dan dierg pon sukekan aku.. hahaa.. =D