Wednesday, October 21, 2009

PANAS


Panas...

memanag aku tengah panas sekarang ni. dari celik mata sampai la entri ni aku post panas. serba serbi panas.

pagi ini isntitusi tempat aku belajar buat ceramah latihan kebakaran. lokasi ceramah dekat astaka di padang sana. rasional buat ceramah kebakaran dekat tempat ni sebab kalau demontrasi padam api dengan api ala-ala pyro konsert Megadeath kononnya.

dengan pasukan bomba sikit punya lambat, budak-budak dah basah celah ketiak matahari sikit punya terik. semua ni jadi pemangkin api yang tengah marak merah menyala dalam hati aku ini. aku pulak tak semena-mena jadi jurugambar untuk program ini. aku bab ambil gmbar ni kurang arif lah. jadi dengan tugas dah diberikan aku pun berlagak la jadi jurugambar. tak ada pun gear-gear kamera SLR macam abang-abang jurugambar dengan lense kamera gedabak. dapat pinjam kamera digital sahabaik pun dah bersyukur.

tengah-tengah sibuk ambil gambar adalah suara-suara sumbang jerit macam kongkang


"wei carik publisiti ke?"

"tau la freshie ada skali, dan dan je jadi cameraman wei!"

"ambil je la gambar, nak cover-cover macho plak, jalan la dey"

"weee abang taufik batisah...dah jadi jurugambar ke? tak menyanyi lagi? kahkahakah"




WTF Siak? gua ambil gambar sebab memang tugas gua. yang lu orang bising apasal? gua pantang betul orang macam lu ni. tau nak komplen memekak macam kongkang tau macam ungka atas pokok. lu cuma tahu jerit, bila suruh ke depan lu semua takut. lu orang ni jenis messageboard heroes je.





hati gua panas!





buat tak tahu, aku siapkan apa yang patut aku buat. selesai majlis, kemas semua barang hantar barang yang dipinjam terus pergi kantin. makan nasi putih dengan ayam masak merah tambah sup sayur sikit. alhamdullilah kenyang. dalam hotak ni macam-macam aku pikir nak tulis dalam blog sampai bilik nanti.


sampai bilik aku tulislah semua yang dah siap draf dalam hotak aku tadi.


hati masih panas. aku cari gambar yang boleh buat aku sejuk hati sikit. cari punya cari jumpa gambar bawah ni. tengok sahaja terus tenang jiwa aku.




















kan tenang tu! walaupun cuaca panas dan cerah!

26 comments:

F. Hanim M. said...

wah, td i baru jumpa u kt kafe, tup2 dh post entry baru?


fire drill?aku dh rentung.

sue said...

sejuknyer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

haha

Paan said...

Tenang habissss!!! Sampai rasa nak muntah!

brozabar said...

hahaha sape bikin lu panas bro? bak sini name kat otai..

ZARA 札拉 said...

pergh!!!

tenang gila muka cikgu~

sabar cikgu~


sabar2~

faqhrule said...

k.anim:
tadi tu tengah draf entri la tu

sue:
sejuk ada makna

paan:
kalau hati terang mesti tenang punya. kalau nak muntah baik pegi check mana tau ada 'isi' ke

zabar:
zaihan azuan bin abdul rashid. lu kasi hentak sama dia bro. kasi darah leleh kuar telinga.

zara:
haaa zara memang terang hati sebabtu dia nampak tenang

F. Hanim M. said...

tenang2....
klu ko garang mcm aku msti xde kongkang yg b'bunyi..

Lionel Azry said...

uweeekks...

Geekspro said...

Bila yang diorang suruh ko jadi budak kamera?? Dalam Meeting Smlm ek? Sori la aku tak menghadirkan diri coz ade meeting Nuqaba..

faqhrule said...

hanim:
saya ni garang taw!

saruk:
lagi orait dari raksaksa dalam blog paan tu

ust.Amzari:
tu pasal yie, kalau tak mesti lu yg kena hehe

dobot said...

hehe. ok,
semua tenangtenang sahajaa.
;D

CharMiea said...

panas - ifa raziah.

chipsmore said...

macam cikgu dah ;)

qishie said...

im dehydrated.

faqhrule said...

fifa:
tenanggggggggggg saja siyh

miea:
ifa raziah tak panas pon

chipsmore:
setahun je lagi insyaallah

bibie_boodyn said...

adeq hot..abg panas...auuww...

faqhrule said...

qish:
tak la sampai camtu..haus tahap dewa je

faqhrule said...

salhan:
erk..abang mana plak ni? mesti abang sayang u kan?

sharamli said...

cekgu ni memang ko0l la...
makan eskrem mat ko0l p0n xrasa macam ni tw....

taufik batisah?
perasan lagik?

ainko said...

yg bising tuh junior kah?jerkah sj dorg tuh senior..hehe
btw, mmg tenang gambar kamu..

faqhrule said...

sha:
i tak cakap, ada budak jerit lah

k.ain:
tak taulah, ramai tadi tak perasan mana satu.

DaliaLiyana said...

sabar...sabar...jom beli aircond....nnt sentiase sejuk...

joegrimjow said...

haha
sabar je la yek
bese la tu
org jeles ada di mana2 sahaja

shyna said...

bagusla...cepat bertenang wlpn panas...=)

mus@akim said...

patot la ko smgt je jang!!!.. xpe2.. ko ttp ketua blok b..

faqhrule said...

dalia:
panas dalam bleh sejuk ke pakai aircond hehe

joegrimjow:
sabar jela joe

k.shyna:
akak ade ke smalam? panas tak?

mus:
hehehe ko bukan ke bekas ketua blok b?