Monday, March 22, 2010

KENANGAN MENGUSEK JIWA - A.RAMLIE



gua tengah stim tahan sebak layan ini. ada satu lagi video tapi tak boleh letak pulak. gua letak yang ini. lu orang tak layan tak apa. yang gua nak cerita, dia punya lirik. memang mengusek jiwa gua sekarang ini.

gua tak perlu lagu rock cintan untuk layan rasa gua sekarang. tak perlu lagu emo rabak macam from autumn to ashes untuk layan rasa sedih kelopak mata gua. tak perlu telan ubat batuk macam dulu-dulu nak hindar frustasi. jauh sekali perlukan orang konon boleh jadi bahu bila gua perlu disokong waktu-waktu begini.

macam biasalah, hakikatnya gua tetap sorang-sorang. macam mula-mula gua bermula dulu, seorang-berdua-dan kembali seorang. gua tak kisah. memang dah nasib gua agaknya kena main-mainkan dengan perempuan. gua redha. sebab gua tahu, gua bukan lelaki baik.

gua dah berhenti berharap. tak mahu mengharap dan jauh sekali mengharapkan yang lama datang semua dalam hidup gua. gua boleh move on macam dulu, jadi gua akan buat. gua tak perlu nak melatah macam dulu-dulu, sebab semua ni jadi gua dah jangka. tak apalah. biar ambil masa lama pun, gua sanggup.


gua perlu seorang wanita istimewa yang boleh faham diri dan dunia gua dan tahan kerenah gua. lu orang ada jumpa? kasi kenal dekat gua lah. gua nak buat stok isteri. gua serius!

9 comments:

sharamli said...

ni ha..
taknampak ke maksu ni?
kah3...tapi takpandai masak.
takpe kan?

sharamli said...

eh..lupa nak bagitau..
lelaki p0n suka mainmainkan perempuan jugak

sharamli said...

lupa lagik satu..

tak semua laki macam tu.
dan tak semua perempuan suka mainmainkan laki

:)

faqhrule said...

maksu:
cegu tak ada maksud pun semua perempuan tu sama. ni yang terkena kat cegu la ni...

Shahrul Tanaka Safeai said...

Yeay Lu KLMJ!

faqhrule said...

saruk:
ini baru true klmj

crazy_labelle said...

ciri idaman wanita idaman
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pndai msak, memahami lu
lg?

faqhrule said...

belle:
yang tak ada blog or blogwalker bole? hehe

crazy_labelle said...

haha... kalo org tu xde blog mcm mne bole kenal eyk?