Wednesday, April 14, 2010

SUSAH NAK BUAT ORANG PERCAYA

situasinya begini;

aku bergegas meredah sibuknya lebuh grandsaga-kajang silk- desa sungai ramai dalam-bandar baru bangi-sungai merab luar dengan belalang tempur hijau kesayangan untuk pulang ke maktab. diminta untuk ke jabatan kajian sosial bertemu pensyarah pembimbing untuk ambil borang penyeliaan bersama walaupun telah diselia dengan jayanya pagi tadi. syukur.


di jabatan, terus melangkah menuju guru pembimbing tersayang dan meneruskan matlamat asal mangambil borang penilaian bersama. usai meneruskan matlamat minta diri untuk pulang.

"haa fakrul sekolah macam mana?" seorang bekas pensyarah menegur. "alhamdulilah puan semua baik-baik,".

" nanti kirim salam dengan teman wanita awak ya!" katanya. "ha?? teman wanita? ishh saya mana la ada puan, tak ada lah!" aku tegaskan semula.

"alah yang negeri sembilan tu!"
bila masa pulak aku ada teman wanita duduk negeri sembilan. mana pulak bekas pensyarah aku ni tahu? "tak ada puan, saya single lagi".

" iye lah tu!" balasnya pendek.

"muka pun macam nabil dah," kata seorang lagi pensyarah perempuan.

aku minta diri dan pulang kebingungan. bila masa aku ada awek ntah. susah betul nak bagi orang pecaya kita ni tak ada teman istimewa kan?ha satu lagi, NABIL? what the heks! AARON AZIZ tak apa la jugak!

13 comments:

sharamli said...

muka chegu macam aar0n aziz la..maksu suka...

faqhrule said...

maksu:
hahaha maksu sorang je perasan!

Anonymous said...

nak jgk mcm aaron aziz! haha..emm sape awk negeri 9 tu ek?? musykil2..

-malina-

faqhrule said...

malina:
ha tu la pasal ntah bila pulak la chegu ni ada awek? main taruk je awek negeri sembilan

chekgu alan said...

haha..tah2 lecturer 2 tgk gmbr kite bertiga ari 2
pastu die ingt awek gua 2 awek lu
hahha

Rajuna said...

aku lagi aaron aziz berbanding kau. sebab aku ada tatoo naga kat leher sampai kat dada :P


haha

lu jaga lu punya pangkin
gua jaga gua punya pangkin

faqhrule said...

juna:
part yang tu aku suka juna. memang samseng habes la!

faqhrule said...
This comment has been removed by the author.
F. Hanim M. said...

kirim slm muaahh2 kt khateep..
blk nnt hati2..

crazy_labelle said...

awek n9?

i org kl...


hancur hatiku bak pepohon nyiur melambai2...

faqhrule said...

belle:
tak ada makna nya ada awek. mana ada

antimisailebat_jijik! said...

anakanda nabil tu manis...bila da kaya nih bertambah2 manis agi dier...bonda suka tengok si nabil tu skang...aaron tu biasa jek...

qishie said...

serius..aku type nabil kat google..kuar pic ko weh.haha =p