Thursday, October 14, 2010

SILA BERHATI-HATI DENGAN INFLUENZA AHMAD DURRAH ENFLIETIES (TERBARU)



tahap satu.

ahmad durrah (bukan nama sebenar) ketika masih normal, bergaya dan agak hemsem ketika menjadi orang kuat jaga sistem bunyi seminar penyelidikan.




tahap dua.

mulai merasa tekanan, yang pada dasarnya boleh diatasi. namun asalnya normal. semuanya stabil. belum gila babi, belum sawan dan belum serabut bertukar menjadi sebaliknya. tapi masih boleh dirawat. tanda awal adalah mingrain kerap menyerang.




tahap tiga

mula serabut dengan masalah-masalah teknikal yang meruncing. kesannya? muncung memanjang kerana kelernjar asrtsogratifs membengkak dek rangsangan tak terlazim akibat dari tekanan perasaan. sekali pandang dah macam muncung itek! tanda awal bibir mula memberat kadang-kadang bibir menebal.





tahap empat

mula bertindak agresif. keadaan main tak terkawal bila banyak masalah menimpa. kopetensi kecerdasan emosi tak lagi dapat membendung waras akal untuk bertindak dengan fikiran yang rasional. cepat marah tak tentu arah. mengamuk tak tentu hala secara spontan adalah gejala normal tahap ini. mulut herot ke kanan merupakan petanda semakin meruncing.




tahap lima

muka dah nampak pucat. muka mulat herot. lidah mula terjelir. tahap kronik. menunggu beberapa jumaat sahaja lagi jika tak mampu pulih seperti sediakala. hantar hospital tawakal pun dia pasti suruh bawak balik rumah dan tawakal saja lah. buih mula keluar dari mulut.


ANDA DINASIHATI BERJAGA-JAGA, KERANA VIRUS INI KIAN MENULAR. TERBARU 41 ORANG KAMPUNG LADANG GELENDER DIDAPATI MAUT DEK KERANA VISRUS INI!

12 comments:

ada mokhtar said...

apakah ini.... hehe

faqhrule said...

puan udin:
STRESS LAH

kc nur qasedah said...

stress sgt da neh!! haha

amyliz said...

hehe. funny la!

ey. u ni quite good looking jugak ye :) i wonder,.why that girl tglkn u.
*haha. bajet tau cite sbnr an ckp cani* oops! cowi incek.

faqhrule said...

KC:
u ada ubat tak? rubber dye pun buleh laaa

faqhrule said...

amilyz:
good looking? foto adjustment kot hahaha.

that girl takleh nak beri peluang i untuk betulkan balik salah i.

apa boleh buat? dah buang, tak kan kita nak menagih kasih pulak kan?

diba said...

expresi muke tu ok ag...org xbrape nk tkut ngn virus ni kot..he

Paan Ovrtd said...

'Encephalitis' lah!

AHMAD DURRAH said...

Diba:
tu sebab berubat. kalau tak berubat lagi ngeri nak tengok

Paan:
ahh tak peduli janji bunyi dah dekat-dekat

qishie said...

tak takut pun.

faqhrule said...

qish:
tau la dokter!

student said...

serem le..