Wednesday, August 5, 2009

Pelajaran Hri Ini: Hang Tuah Dapat Result SPM

tadi mengajar murid-murid tentang kegemilangan empayar kesultanan melayu melaka. antara faktor kegemilangannya adalah pemimpin yang bijak. tapi bila aku fikir-fikir balik bijak ke pemimpin melaka zaman tu? zaman dahulu ada ujian macam SPM tak? kalau ada lah, macamana hang tuah lima bersaudara dapat result agaknya kan?

video

19 comments:

sharamli said...

zaman hangtuah tu ta0n bila?
sy lemah subjek sejarah cekgu

DIK AN said...

Kompem2 la diorang terer subjek BM je.

ZARA 札拉 said...

aku pasti selain BM, dia juga bijak Geografi dengan Sejarah~

hehehe~

KiMiE said...

yg gua tau masa zaman tu takde lagi math & sains dalam bahasa inggeris..

salam ziarah..

giGGLe said...

mst hang tuah n da geng kena ambik paper julai..
kmpem!

dobot said...

BM mesti ter-baekk dari ladang !
;P

**suzenisme** said...
This comment has been removed by the author.
**suzenisme** said...

bm tu xpasti..
tp mase darjah 3, kt berdua slalu compete sape dpt highest marks in english.. tp yg pasti nye, mr fakrul xpnah lg kalah kn i..

Lionel Azry said...

owh lima saudara ni yang buat statement takkan melayu hilang didunia ya?

faqhrule said...

sha:
lepas tahun gajah kot..

dik an:
subjek berlawan diorang lagi terer

zara:
zaman dulu ada ke ilmu macam tu ea?

kimie:
zaman dulu ilmu hisab dan ilmu alam dan manusia

oyen:
bukan ke hang tuah cakap spm tu susah

fifa:
BM purba tuuu

suzen:
eleh u boleh la, u transfre dari convent ke assunta dah memang bi power, i pulak budak sekolah kampung felda je..tapi masih mampu memberi saingan hebat sampai u terancam kan hehehe

saruk:
ye ke? ada bukti sejarah ke?

Kasut Pink said...

Bkn dorang teror bahasa jawa ke?

faqhrule said...

pink:
tapi sorang je yg lulus

Azri Rotten said...

aku ade bace artikel mane ntah. hang tuah & family ni cine. btol ke?

fachrule said...

azri:
ntahlah..banyak khilaf pendapat antara pengkaji sejarah tentang benda ni

khucaie said...

dorg amek subjek Alam Dan Manusia x?

Lionel Azry said...

subjek kejuruteraan awam dorang mesti tak power..

imHepPie said...

dorg spm mesti subjek sjarah A++..ye ar crita diri sndiri, hometown sndirik kalo x hengat gak memang nak kena luku kpale sorg2 huhu

qishie said...

hang tuah reti plak ckp utara kan?

**suzenisme** said...

convent? assunta? hello.. xpnah sekolah sejenis ok..

ttdi la.. huh

xtercabar pon.. bluerk