Sunday, January 24, 2010

TERAPI SENI ORANG TAK FOKUS DALAM KELAS



kelas bimbingan kaunseling minggu lepas, semacam satu benda berat untuk otak aku hadam. bosan dan aku sendiri hilang tumpuan. jadi aku capai 'magic pen' dan kertas catit nota dan mula melakar. aku tak pandai melukis, apatah lagi mewarna. aku langsung tak ada bakat melukis dan mewarna, tapi subjek minor di sekolah nanti pendidikan seni visual. jadi aku cuba-cuba lukis apa yang aku bayangkan.

semester ini dalam subjek bimbingan dan kaunseling kanak-kanak ada belajar tentang terapi seni, jadi sebagai satu hujah bela diri sebab tak dapat beri tumpuan penuh dalam kelas, ini adalah hasil terapi seni aku. menang tak cantik tapi makna dia memang mendalam, abstrak! hahaha. sila beri markah dan komen.

P/s: siapa nak beli, harga boleh runding!

16 comments:

cud the ★ said...

lawa jgk
sy xpndy lgsg nk hasilkn kesenian mcm 2...

faqhrule said...

cud:
hehehe lawa ke?
cakar-cakar pun boleh jadi cud

faqhrule said...

cud:
hehehe lawa ke?
cakar-cakar pun boleh jadi cud

Fakhrul said...

ok lah tu...some people can only draw stickmen. lol

Khaleeqa Idrus said...

LAWAAA! A- lah!

cud the ★ said...

yep
n tht sm1 is me...
haha

faqhrule said...

fakhrul rozi:
i bet u can draw better rite?

khaleeqa:
ni kalau kat ur class mmg dapat A+ ni kan?

cud:
hehehe so try one then!

cud the ★ said...

lerr
ad 2 fakrul rp ny kt cn...
hehe
adesh

faqhrule said...

cud:
fakhrul rozi tu sy punya junior skolah dulu

chekgu alan said...

haha..sbg kaunselor kena tlg selesaikan mslh org
ni ade mslh kewangan..ley tlg x?hahhahaaa

faqhrule said...

alan:
boleh punya, datangla bilik aku ada baik punya penyelesaian masalah kau

sharamli said...

sambil lukis sambil nyanyi lagu DI PONDOK KECIL..b0leh x cekgu?

faqhrule said...

sha:
di pondok kecil,
di pantai ombak,
berbuih putih,
beralun-alun

lagu ni kan? sayu sangat...

qishie said...

jum masuk pertandingan melukis weh.

miahahah.=p

faqhrule said...

qish:
try la lukis pastu post kat blog kau

Muhammad Fakhrul Rozi Abd Rahman said...

haha...well, definitely better than stickmen but i doubt if it is gonna be better than yours...lol