Saturday, April 10, 2010

JANG MESTIIII....MAREYYYYYYYYY...

sabtu lepas ada kesempatan lari dari kehidupan yang penuh sisi-sisi norma hujung minggu; bosan, dan tekanan praktikum. jadi aku lepaskan sikit dengan bertandang ke stadium nasional bukit jalil. final piala FA antara Negeri Sembilan dengan Kedah.

aku sebenarnya dah patah hati dengan skuad Jang walaupun dekat maktab ni budak panggil aku JANG. kali akhir tengok negeri sembilan main final pun masa lawan perlis dulu. kalah! langsung trauma mimpi ngeri nak tengok negeri sembilan. lagipun aku tak berapa masuk la dengan bolasepak ni. lain kalau sepak takraw!

atas sandaran negeri sembilan menang piala malaysia tahun lepas, aku pujuk hati untuk pergi stadium. kredit untuk kak long dan tunangnya atas tiket percuma. hehe.

keseluruhanya, negeri sembilan tak bagus bahagian depan. zaqwan tak ada gandingan depan yang bagus. tak ada penyudah baik. cuma barisan pertahanan yang patut dipuji kerana kental menahan asakan kedah. kyril muhaimin dengan baddrol bahtiar tu memang laju.

tak payah gaya rambut pacak dengan kasut cantik mahal kalu depan gol pun kau tak boleh skor! budak sekolah sungai serai yang tak ada padang ni pun depan gol tak rembat, diorang kuis hujung kaki je!

apa pun yang bagusnya sikap penyokong lah. memamng terbaik tak ada gaduh-gaduh. siap boleh salam-salam kat luar stadium. semangat sukan beb. bukan kalah bakar stadium!

tahniah lah skuad Jang. kurang-kurang bangga sikit aku budak panggil JANG lepas ni.



*gua dengan kak long gua yang sporting



budak tengah tu, menangis carik ibu bapa depan stadium, gua pun ambik bawak jalan-jalan, bagi awek sorang terus senyap.



*JANG the man! still single and available. (perlu ke?)

13 comments:

qishie said...

patut la budak kedah umah aku kecewa semacam.haha

faqhrule said...

qish:
kedah kan pantang kalah!

chekgu alan said...

siot la lu ni der
haha
pasal player 2 mmg toi..zaqwan men xbgus la mlm td
gua xriso player len, riso kt khairyl 2 je..mmg mngkat r cara die men..bdn pn mkin sedap..
zaqwan 2 harap je men malaysia, kena body skit jatuh,skali 2 xpela,byk2 kali bosank lak gua tgk
pape pn n9 mmg best
HOBIN JANG HOBIN

faqhrule said...

alan:
dah jumpa mak ayah dah?
dapat awek berhenti lu nangis ea!

ada.m0khtar said...

huhuhu.. dh r mr ehem tgh merajuk dgn aku.. pastu kedah kalah lak semalam.. makin lambat la surut rajuk dia tu..

nickel said...

hahaha..
da jmpa da mak ayah dia..
kalo x mau nye xnangis sampai pagi..
tdo nyenyak kt mcd..
hahaha

sharamli said...

saya 0rang kedah.
bye

faqhrule said...

ada:
hahaha mr ehem sokong mana?

nik:
hahaha jauh nik bawak budak tu berjalan ea

maksu:
kedah kedah pantang kalah walau jatuh bangun dan rebah

crazy_labelle said...

kwan wa pon pegi mlm td...
lilit bendera kat dahi tu..

faqhrule said...

belle:
u apasal tak pegi? kalo tak boleh lepak sekali

Rajuna said...

ahai...promote....haha

ada.m0khtar said...

mr la dia sokong kedah.. lagi mau tanya.. sudah terang lagi bersuluh dia tu.. hehehe

Mi$s NiCkeL=? said...

jauh tol ktorang bjlan smpai bdak tu ttdo kt tpi jln2..
hahah